24 تیرماه 1318خورشیدی مصادف شده بود با 28 جمادی الاول 1358 قمری، منزل «حاج سید جواد خامنه ای» که مانند بیشتر روحانیون و مدرسّان علوم دینی بسیار ساده بود، فرزندی پا به عرصه خاکی گذاشت که پدرش نام او را « سیدعلی» انتخاب کرد. پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد مجمع فرهنگی فاطمیون شهرستان لنجان استان اصفهان یکی از خبرنگاران که برای دیدار مسئولان کتابخانه های بزرگ و عمومی و جمعی از کتابداران سراسر کشور به محضر امام خامنه ای شرفیاب شده است در مورد حاشیه های این دیدار می نویسد: بیت رهبری دو خصوصیت بارز دارد! اول هیچ ساختمان نوساز و مرتفعی ندارد. مجموعه اداری بیت رهبری شامل خانه های قدیمی یا {بهتر بگویم کلنگی} است! خانه های قدیمی هم که می دانید تا دل تان بخواهد اتاق دارد. کف عمده اتاق ها موکت است. موکت ها به غایت ساده اند و کاملاً پیداست سال هاست زیر پا افتاده اند! و خصوصیت دوم؛ علی رغم اینکه هیچ وسیله تزئینی و زینتی در مجموعه بیت دیده نمی شود همه جا تمیز و زیباست. پیچک ها، چمن کاری ها و درختان تنومند، نشان از ذائقه ای لطیف و زیباپسند دارد مجمع فرهنگی فاطمیون شهرستان لنجان استان اصفهان ای زن به تو از فاطمه اینگونه خطاب است ارزنده ترین زینت زن حفظ حجاب است حضرت امام خمینی (ره) میفرماید شما خانمها شرف مادرى دارید که در این شرف از مردها جلو هستید و مسوئولیت تربیت بچه در دامن خودتان دارید. اول مدرسه اى که بچه دارد، دامن مادر است. مادر خوب، بچه خوب تربیت مى کند و خداى نخواسته اگر مادر منحرف باشد، بچه از همان دامن مادر منحرف بیرون مىآید و چون بچه ها آن علاقه اى که به مادر دارند به هیچ کس ندارند و در دامن مادر هستند تمام چیزهایى که دارند، آرزوهایى که دارند خلاصه مى شود در مادر و همه چیز را در مادر مى بینند، حرف مادر، خلق مادر، عمل مادر، در بچه ها اثر دارد. لامحاله یک بچه در دامن مادر که اول کلاس است، این دامن اگر یک دامن طاهر پاکیزه مهذب باشد، بچه از همین اول که دارد رشد مى کند، با آن اخلاق صحیح و با آن تهذیب نفس و با آن عمل خوب رشد مى کند. بچه وقتى در دامن مادرش هست مى بیند مادر اخلاق خوش دارد، اعمال صحیح دارد، گفتار خوش دارد، آن بچه ها از همان جا اعمالش و گفتارش به تقلید از مادر که از همه تقلیدها بالاتر است و به تزریق مادر که از همه تزریقها موئثرتر بخش سوم است، تربیت مى شود مجمع فرهنگی فاطمیون شهرستان لنجان استان اصفهان مجمع فرهنگی فاطمیون شهرستان لنجان استان اصفهان
سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با حجاب
حجاب برای زن، به معنای ذلت نیست؛ بلکه به معنای عصمت و حفظ زن است و نه فقط عصمت و حفظ زن، بلکه عصمت و حفاظت زن و مرد هر دوست. حجاب به معنای چادر نیست؛ اما چادر در نزد ما ایرانی ها که زن های ما از قدیم داشتند، بهترین نوع حجاب است؛ بدون چادر هم حجاب ممکن است. حجاب به معنای پوشیدن سالم [است]؛ نه پوشیدنی که از نپوشیدن بدتر است. به تعبیرروایات، پوشیده عریان که در عین پوشیدگی، مثل انسان برهنه و عریان است. آن پوشیدن، به درد نمی خورد؛ حجاب نیست؛ پوشیدن سالم که سر و مو و گردن و بدن و تمام سر تا پای بدن زن را پوشانده باشد؛ البته صورت و دو دست را بسیاری فقها مستثنا می دانند؛ البته در مواردی که صورت بدون آرایش و ساده باشد؛ این هم معنای حجاب.
نماز در موقع صحبت کردن بیشتر در اون محو می شی. دارند با هم حرف می زنند یه دفعه می بینی چهار ساعت گذشت. تو که با جون کندن نماز می خونی و دوست داری زود زود نماز رو بخونی تا تموم بشه، دوستت رو نشناختی؛ هنوز با دوستت دوست نشدی. فقط خدا با تو دوسته. سخنان حضرت علی (ع)
مجمع فرهنگی فاطمیون شهرستان لنجان استان اصفهان سخنان حضرت علی (ع)
رهبر بزرگوار از وضع و حال زندگی خانواده شان چنین می گویند:
«پدرم روحانی معروفی بود، امّا خیلی پارسا و گوشه گیر... زندگی ما به سختی می گذشت. من یادم هست شب هایی اتفاق می افتاد که در منزل ما شام نبود! مادرم با زحمت برای ما شام تهیّه می کرد و... آن شام هم نان و کشمش بود.»
امّا خانه ای را که خانواده سیّدجواد در آن زندگی می کردند، رهبر انقلاب چنین توصیف می کنند:
«منزل پدری من که در آن متولد شده ام، تا چهار ـ پنج سالگی من، یک خانه 60 - 70 متری در محّله فقیرنشین مشهد بود که فقط یک اتاق داشت و یک زیرزمین تاریک و خفه ای! هنگامی که برای پدرم میهمان می آمد (و معمولاً پدر بنابراین که روحانی و محل مراجعه مردم بود، میهمان داشت) همه ما باید به زیرزمین می رفتیم تا مهمان برود. بعد عدّه ای که به پدر ارادتی داشتند، زمین کوچکی را کنار این منزل خریده به آن اضافه کردند و ما دارای سه اتاق شدیم.»
رهبرانقلاب از دوران کودکی در خانواده ای فقیر امّا روحانی و روحانی پرور و پاک و صمیمی، این گونه پرورش یافت و از چهار سالگی به همراه برادر بزرگش سید محمد به مکتب سپرده شد تا الفبا و قرآن را یاد بگیرند. سپس، دو برادر را در مدرسه تازه تأسیس اسلامی «دارالتعّلیم دیانتی» ثبت نام کردند و این دو دوران تحصیل ابتدایی را در آن مدرسه گذراندند.
تحصیل در حوزه علمیه «نجف اشرف» و حضور در حوزه عملیه شهر قم در سال 1341 باعث همراهی ایشان با قیام مردمی «حضرت امام خمینی(ره)» شد. بازداشت های مکرر ایشان توسط ساواک که تعداد آن به عدد شش رسیده بود منجر شد تا رژیم سفاک پهلوی، ایشان را به شهر ایرانشهر تبعید کند. همراهی با جریانات انقلاب اسلامی تا پیروزی این حرکت مردمی در بهمن ماه 1357 ادامه داشت، پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همچنان پرشور و پرتلاش به فعالیّت های ارزشمند اسلامی و در جهت نزدیک تر شدن به اهداف انقلاب اسلامی پرداختند که همه در نوع خود و در زمان خود بی نظیر و بسیار مهّم بودند.
(مجمع فرهنگی فاطمیون شهرستان لنجان استان اصفهان)
* هر کس از خدا بترسد، ترسش از مردم کمتر می شود.
* دین مرد، خرد اوست، کسی که عقل ندارد، دین ندارد.
* رشکبر همیشه بیمار است.
* درباره آنچه از آن شناختی نداری، سخن مگوی.
* سینه عاقل، صندوق اسرارش می باشد.
* یا دانشمندی زبان دار و گویا باش و یا شنونده ای علم نگهدار، مبادا جز این دو، شخص سومی باشی.
* علم با عمل مقرون است پس هر که می داند، باید عمل کند، و علم عمل را صدا زند اگر او پاسخش را نداد از نزد او برود.
* بخل، گردآورنده همه عیبهای زشت است و افساری است که به هر کار بدی انسان را می کشد.
* بخل ورزیدن به آنچه در دست داری، بدگمانی به معبود است.
* به هر چیز در دنیا بیشتر انس داری، زیادتر از آن بترس.
* بلای آدمی در زبان اوست.
* کسی که در کار کوتاهی کند به غم و اندوه دچار می شود.
* کسی که خودخواهی و اسراف پیشه کند، از برتری و بزرگواری می افتد.
* بزرگوار کسی است که در کیفر بدی، نیکی کند.
* مؤمن را شادی در جبین است و اندوه در دل.
* نادانی دردناک ترین دردهاست.
* هنگامی که هوس ها بر عقل چیره شوند، انسان به پرتگاه ها کشیده می شود.
* هیچ مالی پر فایده تر از عقل نیست.
* دانائی میراثی است شریف و گرامی.
Design By : Pichak |